BITCOIN’S MOMENTUM KRAAMPJES, MAAR NEGATIEVE FINANCIERING GEEFT EEN BOOST AAN STIEREN

Oktober 10, 2020 0 Comments

  • Bitcoin’s opwaartse beweging is tot stilstand gekomen na de veelbelovende duw van gisteren.
  • Dit stond de prijs van de cryptocurrency toe om omhoog naar $10.800 te schommelen, die is waar het één of andere ernstige weerstand ontmoette die zijn uptrend vertraagde.
  • Ondanks het verwerpen op dit niveau, is de daaropvolgende neerwaartse trend niet zo intens geweest, wat erop wijst dat stieren nog steeds enige onderliggende kracht kunnen hebben.
  • Een analist merkt op dat, hoewel BTC bearish begint te kijken, het feit dat de financieringstarieven over de hele linie nog steeds negatief zijn, een positief teken is voor de vooruitzichten op korte termijn.
  • Omdat er een kostenpremie te kort is, kan het de beren aan kantelen en hulpstieren in het duwen van zijn prijs hoger stimuleren.

De geaggregeerde markt voor cryptokronen is de afgelopen dagen en weken met Bitcoin in een stroomversnelling geraakt.

Hoewel dit ervoor zorgde dat de meeste altcoins eerder deze week lager kelderden, konden ze gisteren wat verlichting zien toen BTC een aanzienlijke duwtje in de rug gaf, waardoor de prijs op een hoogtepunt van $10.800 uitkwam.

Op dit punt, de cryptocurrency onder ogen gezien sommige weerstand die zijn stijging vertraagd en veroorzaakt zijn impuls om te vertragen, vervolgens terug te vallen naar $10.600.

Een analist merkt nu op dat, hoewel Bitcoin er structureel gezien een beetje bearish uitziet, het feit dat de financiering over de hele linie negatief is, hem op zijn hoede maakt voor het betreden van eventuele shortposities.

BITCOIN HEEFT MOEITE OM HET MOMENTUM NA DE RALLY VAST TE HOUDEN TOT $10.800.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin met iets meer dan 1% tegen de huidige prijs van $10.645.

De crypto heeft enige steun gevonden net onder het huidige prijsniveau, maar het blijft onduidelijk hoe lang dit zal duren.

Deze recente stap kwam dicht in de buurt van de daling onder $10.200, maar om Bitcoin hoger te krijgen, moeten stieren $10.800 breken en op $11.000 mikken.

ANALIST: BTC KNIPPERT HINTS VAN ZWAKTE, MAAR DE FINANCIERING BLIJFT NEGATIEF

Terwijl hij sprak over de vooruitzichten voor de nabije toekomst van Bitcoin, legde een handelaar uit dat zijn marktstructuur er steeds bearisher begint uit te zien als het momentum stagneert.

Hij merkt wel op dat negatieve financiering op dit moment in het voordeel van de stieren werkt.

„Ziet er een beetje bearish uit, maar ik kom niet tekort terwijl de financiering over de hele linie negatief is. Eerste niveaus van interesse: 10400 & 10900.”

Of Bitcoin hoger kan duwen hangt grotendeels af van hoe het blijft reageren op de belangrijkste weerstand net boven de huidige prijs.

Zelfs als het boven de $10.800 breekt, zal de verkoopdruk die rond de $11.000 wordt gevonden aanzienlijk zijn, en mogelijk leiden tot het opnieuw lager winden.