2.500 Merchants in Oostenrijk kunnen nu Crypto via A1-betaling accepteren.

Juli 4, 2020 0 Comments

Belangrijke hoogtepunten:

  • Cryptocurrency betalingen zijn nu geïntegreerd in de Oostenrijkse A1-betalingsdienst.
  • Meer dan 2.500 Oostenrijkse handelaren zullen nu Bitcoin, Ether en Dash kunnen accepteren.
  • Crypto-betalingen worden verwerkt door Salamantex, die al van plan is haar diensten uit te breiden naar de buurlanden.

Volgens een aankondiging van de Oostenrijkse fintechfirma Salamantex kunnen nu meer dan 2.500 nieuwe Oostenrijkse handelaren cryptocurrencies als betaalmiddel accepteren.

Crypto-betalingen geïntegreerd met A1-betaling

De toevoeging van meer dan 2.500 acceptatiepunten komt na A1, een van de grootste mobiele netwerkoperatoren van het land, geïntegreerde cryptocurrency betalingen in hun A1-betalingsdienst. De cryptocurrency betalingen zullen worden verwerkt door de Crypto Payment Service van Salamantex, die als serviceprovider met betrekking tot virtuele valuta is geregistreerd bij de Financial Market Authority (FMA) en daarom voldoet aan alle wettelijke vereisten en de hoogste veiligheidsnormen op dit gebied.

In de aankondiging staat dat klanten kunnen betalen in Bitcoin, Ether en Dash:

„Handelaren kunnen het gebruiken om cryptocurrency’s zoals Bitcoin, Ethereum of Dash te accepteren in plaats van contant geld of creditcard, maar ontvangen het bedrag dat in euro’s wordt uitbetaald, net zoals ze gewend zijn. Het systeem heeft zich bewezen in een testrit van enkele maanden in geselecteerde A1-winkels. Dit betekent dat er naast debet- en creditcards nu nog een eenvoudig en veilig alternatief voor contante betaling beschikbaar is dat gericht is op de behoeften van een digitale generatie“.

De verschuiving naar cashless betalingen in Oostenrijk

Hoewel Oostenrijk een land is met een grote affiniteit met contant geld, hebben de laatste maanden geleid tot een toenemend gebruik van cashless betalingsopties, omdat de overheid en de detailhandelaren in het licht van de anticoronavirus-maatregelen werden opgeroepen om contant geld zo veel mogelijk te vermijden.

Markus Pejacsevich, de chief operating officer van Salamantex, verklaarde dat het doel is om betalingen met digitale middelen toegankelijker te maken:

„Ons doel is om het betalen met digitale valuta aan de kassa net zo gemakkelijk en natuurlijk te maken als we al tientallen jaren gewend zijn met creditcards. Met A1 hebben we een partner voor de Oostenrijk-brede uitrol die net als wij overtuigd is van dit betalingssysteem van de toekomst en zich inzet voor het toegankelijk maken van betalingen met digitale middelen voor de brede massa“.

Pejacsevich onthulde ook dat Salamantex nu al op zoek is naar de uitrol van crypto-betaaldiensten in de buurlanden.